BCM Awareness Training

Bedrijfscontinu´teitsplan
Uit onderzoek van werkgeversorganisatie VNO-NCW en het verbond van verzekeraars blijkt dat 50% van de bedrijven die getroffen worden door een grote brand deze schade nooit meer te boven komen. En dat terwijl deze bedrijven meestal al hun schade vergoed krijgen.
De kans dat je bedrijven na een calamiteit failliet gaan, is klein als ze hun Business Continuity Management (BCM) op orde hebben. Ze hebben het Business Continuity Plan klaarliggen, een draaiboek waarin de organisatie vastlegt welke maatregelen moeten worden genomen direct nadat een calamiteit zich voordoet. Dan gaat het niet alleen om het voorkomen van slachtoffers, maar ook om de continuïteit van de organisatie. Het doel van een BCM is het minimaliseren van de impact van een crisis, calamiteit of andere verstoring van je dagelijkse processen. 

Tijdsinvestering

  • 1 dagdeel van 09.00 uur tot 13.00 uur

Wat er aan bod komt in de cursus

Organisaties die nog weinig ervaring hebben met een BCM, adviseren wij te starten met een BCM Awareness Training. In deze training behandelen o.a.:
  • De fases van een crisis
  • De risico's en impact die een crisis met zich meebrengt
  • De invloed die het heeft op de kritieke organisatieprocessen
Zo krijg je inzicht in wat BCM voor jullie organisatie kan betekenen. Op interactieve wijze behandelen we daarna jullie eigen continuïteitsplan en daarmee samenhangende crisisplannen. Tot slot doen we een table top oefening waarin we een casus behandelen die relevant is voor jullie organisatie. 

Is deze cursus geschikt voor mij?

De workshop is bedoeld voor leden van het managementteam en van het Crisis Management Team.

​Incompany/groepscursus

Zijn er binnen jouw organisatie meerdere collega’s of medewerkers die opgeleid moeten worden, dan kan Veiligheidstrainingen.nl vanaf zes deelnemers een groepscursus verzorgen, incompany (je eigen locatie) of outcompany (op een externe locatie). Ben je op zoek naar een cursus specifiek afgestemd op jouw organisatie, dan is het samenstellen van een maatwerkcursus een mooie optie. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.