Training omgaan met agressie en ander ongewenst gedrag | basis

Intimidatie, agressie, discriminatie, ongewenst gedrag, kwetsende scheldpartijen. Allemaal vormen van grensoverschrijdend gedrag en helaas komt dit steeds vaker voor. Tijdens deze individueel te volgen cursus omgaan met agressie en ongewenst gedrag leer je professioneel handelen bij ongewenst, ongepast of zelfs agressief gedrag. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers en gaat aan de slag met het herkennen van agressie en het ontmoedigen van ongewenst gedrag.
Inschrijven Bekijk prijzen en data Groepscursus

Ik wil snel meer weten over

Liever een groepstraining volgen? We bieden de volgende mogelijkheden aan:
spinner
Even geduld, de cursussen worden geladen...

Jouw tijdsinvestering

  1 lesdag van  09.00 uur tot 16.00 uur 

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte voor deze training is 12 deelnemers.

Waaruit bestaat de training?

In de training omgaan met agressie en ander ongewenst gedrag werken we met agressie-reductietechnieken gebaseerd op het principe van ‘gedrag beïnvloedt gedrag’. Daarnaast komt herkenning van agressie en zelfcontrole aan bod in de training. 

Tijdens de training omgaan met agressie en ander ongewenst gedrag maken we gebruik van een trainingsacteur. Er worden leersituaties gespeeld in de vorm van een rollenspel om kennis en vaardigheden over te brengen. Je oefent gespreksvaardigheden en leert gedrag te beïnvloeden en gedragsverandering te begeleiden. Zo leer je hoe je agressief gedrag kunt ombuigen naar een positieve situatie, terwijl je professioneel blijft tegen de klant. Wanneer er verkeerd wordt gehandeld bij ongewenst gedrag kan dit leiden tot ernstige beschadiging van de relatie met de klant. Daarom is het in beroepen met veel klantcontact belangrijk dat medewerkers weten hoe ze om moeten gaan met ongewenst gedrag. 

De lesdag van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Zelfcontrole: hoe zet je primair gedrag om in professioneel gedrag?
  • Vormen van agressie en passende interventies
  • Gedragscarrousel: benoemen en beïnvloeden van ongewenst gedrag
Als je de basiscursus omgaan met ongewenst gedrag met goed gevolg aflegt, ontvang je een deelnamebewijs in de vorm van een draagpas. Deze heeft een geldigheid van 1 jaar. Je ontvangt van ons automatisch een herinnering zodra je pas verloopt waarna je de vervolgcursus omgaan met ongewenst gedrag Herhaling kunt gaan volgen.

Is deze cursus geschikt voor mij?

Deze basiscursus is geschikt voor winkelverkopers, verplegers, leraren, callcentermedewerkers, receptionisten en iedereen die het risico loopt om met agressief en ongewenst gedrag geconfronteerd te worden. Het is belangrijk dat je voorbereid bent en weet hoe je hiermee om moet gaan. 

Incompany/groepscursus 
Zijn er meerdere medewerkers van jouw organsiatie die opgeleid moeten worden? Dan is het mogelijk om een groepscursus op locatie te verzorgen. Bekijk de mogelijkheden voor een groepstraining

Wat levert het op?

Na de cursus weet je:
  • ongewenst en agressief gedrag te herkennen;
  • situaties met ongewenst gedrag onder controle te houden;
  • hoe je professioneel kan handelen bij ongewenst of agressief gedrag;
  • hoe je invloed kan uitoefenen op het gedrag van de ander met behoud van de relatie.

De cursus is inclusief

  • 1 lesdag 
  • Cursusmateriaal
  • Trainingsacteur (om situaties te oefenen)​

Incompany/groepscursus

Zijn er binnen jouw organisatie meerdere collega’s of medewerkers die opgeleid moeten worden, dan kan Veiligheidstrainingen.nl vanaf zes deelnemers een groepscursus verzorgen, incompany (je eigen locatie) of outcompany (op een externe locatie). Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan

We bieden ook speciale trainingen aan voor verschillende branches. Hier leer je meer over omgaan met agressie en ander grensoverschrijdend gedrag, specifiek voor jouw branche. Bekijk hiervoor onderstaande trainingen:

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag in professionele settings, zoals op de werkvloer, kan een diepe impact hebben op zowel individuen als de organisatie als geheel. Het herkennen en tijdig adresseren van dergelijk gedrag is essentieel om een veilige en respectvolle omgeving te waarborgen.

Om effectief met grensoverschrijdend gedrag om te gaan, dient men eerst bewust te zijn van wat dergelijk gedrag inhoudt. Dit kan variëren van verbale intimidatie tot ongewenste fysieke aanraking. Zodra men een situatie van grensoverschrijdend gedrag identificeert, is het van belang om duidelijke grenzen te stellen en het incident te melden bij de daarvoor bestemde instanties of personen binnen de organisatie.

Trainingen en voorlichting spelen een cruciale rol in het voorkomen en aanpakken van deze situaties. Door bewustzijn te creëren en medewerkers te voorzien van de nodige tools en vaardigheden, kan een cultuur van respect en veiligheid worden bevorderd.

Wat kost een agressie training?

Een individueel te volgen basistraining agressie kost bij Veiligheidstrainingen.nl € 405. De training is inclusief 1 lesdag, cursusmateriaal en een trainingsacteur. Voor een groepstraining kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.

Hoe kun je het beste omgaan met agressie?

Ga beter om met agressie met onze 9 tips bij agressief gedrag:

1. Blijf rustig.
2. Houdt afstand.
3. Beweeg mee.
4. Vat het verhaal samen.
5. Ga niet in discussie.
6. Doe geen beloftes die je niet na kunt komen.
7. Zeg niet tegen de ander dat hij of zij "normaal moet doen".
8. Zeg niet "met alle respect".
9. Ga niet lachen.

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.