Groepstraining Omgaan met Ongewenst gedrag | Herhaling

Intimidatie, agressie, discriminatie, ongewenst gedrag, kwetsende scheldpartijen, het komt helaas hedendaags steeds vaker voor. Tijdens de cursus omgaan met ongewenst gedrag herhaling fris je de eerder geleerde kennis weer op en leer je professioneel handelen bij ongewenst, ongepast of zelfs agressief gedrag.
Naast de basis en herhaling training Ongewenst gedrag, geven we trainingen toegespitst op verschillende branches die te maken krijgen met ongewenst gedrag en agressie:​

Jouw tijdsinvestering

 • 1 dagdeel van 09.00 uur tot 12.30 uur of van 13.00 uur tot 16.30 uur

Wat er aan bod komt in de cursus

In de herhalingscursus omgaan met ongewenst en agressief gedrag pakken we door op de basiscursus. Je verbetert je professionele houding om ongewenst gedrag nog effectiever aan te pakken en daarmee een prettige en veilige werkplek te creëren. Deze cursus vormt een sterk team wat goed op elkaar ingespeeld raakt en weet hoe te handelen.

Tijdens deze cursus maken we gebruik van een trainingsacteur. Er worden leersituaties gespeeld in de vorm van een rollenspel om kennis en vaardigheden over te brengen. De cursist oefent zijn gespreksvaardigheden en leert gedrag te beïnvloeden en gedragsverandering te begeleiden. 

Deze lesdag bestaat uit de volgende onderdelen:
 • Herkennen van gastgedrag
 • Beïnvloedbaar en onbeïnvloedbaar gedrag
 • Vormen van agressie en passende interventies
 • Assisteren van een collega in moeilijkheden
 • Crisis Interventie Plan

Als je de herhalingscursus omgaan met ongewenst gedrag met goed gevolg hebt aflegt wordt je bewijs van deelname verlengt in de vorm van een draagpas. Deze heeft een geldigheid van 1 jaar waarna je weer automatisch een herinnering ontvangt om te herhalen.

Na de cursus weet je:

 • Ongewenst en agressief gedrag te herkennen
 • Je zelfcontrole te bewaren
 • Situaties met ongewenst gedrag onder controle te houden
 • Hoe je professioneel kan handelen bij ongewenst of agressief gedrag
 • Invloed uit te oefenen op het gedrag van de ander met behoud van de relatie

​Is deze cursus geschikt voor mij?

Deze herhalingscursus omgaan met ongewenst gedrag is geschikt voor medewerkers en leidinggevenden werkzaam zijn in dienstverlening, onderwijs, zorg, retail, horeca, logistiek of overheid die de basiscursus omgaan met ongewenst gedrag en agressie gevolgd hebben.

​Inclusief

 • 1 dagdeel (op eigen locatie of een van onze 60 locaties in Nederland)
 • Cursusmateriaal
 • Trainingsacteur
 • Bij goed gevolg je persoonlijke draagpas

​Borging van omgaan met ongewenst gedrag binnen de organisatie

De cursus omgaan met ongewenst gedrag wordt voornamelijk incompany gegeven. Ons advies is om niet alleen op operationeel niveau te trainen maar ook het tactische en strategische niveau hier nauw bij te betrekken. Een agressieve klant of gast is namelijk niet alleen het probleem van de medewerker maar het probleem van de hele organisatie. Dit dient daardoor breed gedragen te worden. 

Niets is namelijk frustrerender voor een medewerker als dat het ongewenste gedrag van een klant of gast door het management wordt beloond om zo de situatie onder controle te houden. De klant of gast wordt als het ware uitgenodigd om dit de volgende keer weer te doen. De strategie van een klant/gast bleek immers succesvol. Wil je het echt goed inrichten dan vorm je hier zelfs een beleid op. 

Voorkom disfunctioneren, demotivatie en hoger ziekteverzuim van je medewerkers en volg een managementtraining op maat. Graag lichten wij het principe omgaan met ongewenst gedrag toe. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte of adviesgesprek aan.

​Incompany/groepscursus

Zijn er binnen jouw organisatie meerdere collega’s of medewerkers die opgeleid moeten worden dan kan Veiligheidstrainingen.nl vanaf zes deelnemers een groepscursus verzorgen, incompany (je eigen locatie) of outcompany (op een externe locatie). Ben je op zoek naar een cursus specifiek afgestemd op jouw organisatie, dan is het samenstellen van een maatwerkcursus een mooie optie. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor medewerkers en leidinggevenden die werken in de sectoren dienstverlening, onderwijs, zorg, horeca, retail, logistiek of overheid en in aanraking komen met ongewenst gedrag. Om deze training te kunnen volgen, dien je de basiscursus Omgaan met ongewenst gedrag en agressie al gevolgd te hebben.

Wat leer ik in deze training?

Na deze training weet je:
 • Hoe je ongewenst en agressief gedrag kunt herkennen
 • Hoe je je zelfcontrole kunt bewaren
 • Hoe je situaties met ongewenst gedrag onder controle houdt
 • Hoe je professioneel handelt in een dergelijke situatie
 • Invloed uit te oefenen op het gedrag van de ander en de relatie te behouden

Hoe vaak moet ik deze training herhalen?

Heb je de de cursus omgaan met ongewenst gedrag herhaling met goed gevolg afgelegd, dan verlengen we je bewijs van deelneme en ontvang je een nieuwe draagpas. Deze heeft een geldigheid van 1 jaar. Na dit jaar ontvang je een herinnering om weer opnieuw te herhalen en kennis en vaardigheden op te frissen. 

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.