Mediatraining

Media willen ten tijde van een crisis de onderste steen boven halen. Op een goede en effectieve manier kunnen omgaan met de media is dan ook cruciaal tijdens een crisis. Op de communicatieafdeling van je bedrijf moeten duidelijke afspraken zijn over wie het contact met de media onderhoudt, wie afspraken met ze maakt en wie het woord voert. Een warme relatie met de pers is van groot belang voor beide partijen. Daarnaast wordt er ingegaan op de boodschap en hoe je jezelf presenteert. 

Tijdsinvestering

  • 1 dag van 09.00 tot 17.00 uur 

Wat er aan bod komt in de cursus

  • Het functioneren van de media
  • De voorbereiding op een goed media-optreden
  • De do's en don'ts voor het geven van een goed interview
  • ​De inhoud van je boodschap
  • Je presentatie
  • En oefenen met het geven van interviews, gebaseerd op jouw praktijk en die van de andere deelnemers
De interviews worden opgenomen teruggekeken. Van wat je zelf ziet en van de gerichte feedback van de andere cursisten en de trainer leer je enorm veel. 

Is deze cursus geschikt voor mij?

De training is bedoeld voor leden van het Crisis Management Team, de afdeling Communicatie en voor andere medewerkers die contact hebben met de pers. 

Incompany/groepscursus

Zijn er binnen jouw organisatie meerdere collega’s of medewerkers die opgeleid moeten worden, dan kan Veiligheidstrainingen.nl vanaf zes deelnemers een groepscursus verzorgen, incompany (je eigen locatie) of outcompany (op een externe locatie). Ben je op zoek naar een cursus specifiek afgestemd op jouw organisatie, dan is het samenstellen van een maatwerkcursus een mooie optie. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.