Omgaan met Ongewenst gedrag | Basis

Cursus exclusief voor medewerkers met een beveiligingsfunctie
Medewerkers met een beveiligingsfunctie dragen een flinke verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers. Zij krijgen soms echter ook te maken met vervelend gedrag, drugsgebruik of zelfs mensen die wapens mee naar binnen hebben genomen. Als beveiliger moet je een stevige training hebben gehad om goed om te gaan met oplopende agressie. Ook omdat -naast de veiligheid – de hospitality belangrijk is.
Naast de basis en herhaling training Ongewenst gedrag, geven we trainingen toegespitst op verschillende branches die te maken krijgen met ongewenst gedrag en agressie:​

Jouw tijdsinvestering

 • 1 dag van 09.00 uur tot 16.45 uur

Wat er aan bod komt in de cursus

Medewerkers met een beveiligingsfunctie behoeven een andere aanpak als het gaat om omgaan met ongewenst gedrag of zelfs agressie. In deze cursus zijn de hoofdthema’s het onder controle krijgen van de eigen spanning en positief communiceren. Een goed gastheerschap, deurbeleid en agressiereductie aan de deur waarbij behoud van relatie het uitgangspunt is. dit is niet alleen essentieel voor professioneel werken aan de deur, maar draagt ook bij aan een uitstekende samenwerking met de plaatselijke hulpdiensten. 

In deze training worden vormen van ongewenst en agressief bedrag behandeld en leert men hoe deze beïnvloedbaar zijn. Goed gastheerschap is als preventie: gedrag beïnvloedt immers gedrag! Tijdens de training zal er geoefend worden met spanningscontrole: een ervaringsoefening waarbij de deelnemers worden uitgenodigd hun eigen stressreactie te testen en naar beneden bij te stellen. Zo kunnen zij rationeel en dus ook professioneel blijven in stressvolle situaties. 

Met de inzet van een trainingsacteur worden verschillende onderwerpen getraind:
 • Weigering en effectief communiceren
 • De Veilige V: samenwerkingsmethodiek bij dreigende incidenten 
 • Crisis Interventie Plan
Aan de hand van praktijksimulaties wordt een aantal veelvoorkomende situaties in samenspraak met de deelnemers door de acteur nagespeeld en geoefend. 

Als je de basiscursus omgaan met ongewenst gedrag voor medewerkers met een beveiligingsfunctie met goed gevolg aflegt ontvang je een deelnamebewijs in de vorm van een draagpas. Deze heeft een geldigheid van 1 jaar. Je ontvangt van ons automatisch een herinnering zodra je pas verloopt waarna je de vervolgcursus Omgaan met ongewenst gedrag Herhaling voor beveiligers kunt gaan volgen.

Na de cursus omgaan met ongewenst gedrag weet je:

 • Hoe je een gesprek kan aangaan met één of meerdere lastige klanten en hoe je het gedrag beïnvloeden
 • Om te gaan met niet-beïnvloedbaar gedrag
 • Hoe je rationeel kan blijven in situaties die stressvol zijn
 • Hoe je een collega kan ondersteunen als deze te maken heeft met één of meerdere lastige klanten
 • Hoe je je functie kan uitvoeren met behoud van de relatie (hospicurity)

Is deze cursus geschikt voor mij?

Deze training is bedoeld voor medewerkers met een beveiligingsfunctie in uitgaansgelegenheden. 

Inclusief

 • 1 lesdag (op eigen locatie of een van onze 60 locaties in Nederland)
 • Cursusmateriaal
 • Telefonische intake
 • Trainingsacteur (om realistische situaties te oefenen)
 • Bij goed gevolg je persoonlijke draagpas

Incompany/groepscursus

Zijn er binnen jouw organisatie meerdere collega’s of medewerkers die opgeleid moeten worden dan kan Veiligheidstrainingen.nl vanaf zes deelnemers een groepscursus verzorgen, incompany (je eigen locatie) of outcompany (op een externe locatie). Ben je op zoek naar een cursus specifiek afgestemd op jouw organisatie, dan is het samenstellen van een maatwerkcursus een mooie optie. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.