Chris van Berkum
Branchemanager Bouw, Industrie & Logistiek
E: C.vanberkum@bhv.nl
T: 06 21 21 74 96

Veiligheid in de bouw, industrie & logistiek

Samen werken aan een veilige(re) werkomgeving


Het spreekt voor zich dat werken in de bouw, industrie en/of logistieke sector niet zonder risico’s is. Minder vanzelfsprekend is het dat gedrag vaak de oorzaak is van grote en kleine incidenten. Dat vraagt om interventies die gericht zijn op bewustwording bij medewerkers in deze branches.

>> Weet jij al waar jij in 2023 op in gaat zetten? Laat je inspireren door de aanpak van andere organisaties.

​Ongewenst gedrag op het werk


Agressie, geweld en pesten. Helaas komt het vaker voor dan je denkt. Al deze factoren hebben te maken met veiligheid. Of liever gezegd: met het ontbreken van veiligheid. En dat terwijl je als werkgever juist een prettige, veilige werkomgeving voor je medewerkers wil creëren. Gelukkig kun je zelf een hoop doen om de veiligheid op de werkvloer te verhogen. Wij geven je een aantal tips.
Lees meer over interne agressie
> Lees meer over agressie van buitenaf

Oplossingen voor jouw organisatie

Wij hebben veel ervaring in de bouwbranche. Ervaring die we graag met je delen. Al onze producten en programma’s hebben we daarom aangepast op jouw organisatie. Qua inhoud en voorbeelden, maar ook op de manier waarop we de stof behandelen. Onze docenten zijn experts die precies weten wat de veiligheidsrisico’s voor jouw organisatie zijn. Op deze pagina hebben we een aantal geschikte trainingen op het gebied van ongewenst gedrag en crisismanagement voor jou geselecteerd. Toch liever ons complete cursusaanbod bekijken?
Naar het complete aanbod

OMGAAN MET ONGEWENST GEDRAG

Grensoverschijdend gedrag van omstanders of collega's onderling. Helaas krijg je er in de bouw, industrie en/of logistiek regelmatig mee te maken. Het komt vaak voort uit frustratie, een hoge werkdruk of een vervelende privésituatie. Vaak snap je wel redelijk waar het gedrag vandaan komt, maar dat betekent niet dat je het gedrag moet accepteren. Kadervorming is enorm belangrijk. Maar hoe pak je dat aan?
Wat doe jij tegen ongewenst gedrag?
Wat ben je verplicht te regelen?
Ongewenst gedrag
Omgaan met ongewenst gedrag Basis
Uitgescholden of beledigd worden, bedreigingen en zelfs fysiek geweld van omstanders of collega's onderling. Allemaal vormen van ongewenst gedrag dat steeds vaker voorkomt. Maar hoe ga je daar op een effectieve manier mee om?
 
Ongewenst gedrag
Omgaan met ongewenst gedrag Herhaling
Tijdens onze interactieve, praktijkgerichte herhalingscursus Ongewenst gedrag worden je kennis en vaardigheden kort opgefrist. Daarnaast kijken we hoe we je professionele houding verder kunnen ontwikkelen om zo ongewenst gedrag nog effectiever aan te pakken.
 
Ongewenst gedrag
Gesprekstechnieken
Leer de juiste gesprekstechnieken toepassen tijdens bijzondere en onverwachte situaties. Dit draagt bij aan een veilige en prettige leer- en werkomgeving voor iedereen. Door de juiste gesprektechnieken te hanteren krijg je grip op het gesprek en kun je verandering teweeg brengen.  
 

Crisismanagement

Weet jij wat je moet doen in het geval van een crisis? Om de bedrijfscontinuïteit tijdens een crisis te kunnen borgen moet je voorbereid zijn. Een goede voorbereiding kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Of je nu een beginnend Crisis Management Team hebt of al wat meer ervaren bent, wij ondersteunen je met diverse trainingen en workshops.
Lees meer over crisismanagement
Crisismanagement
Crisismanagement training met casus
Je wil je dat je medewerkers veilig kunnen werken. Ook tijdens een crisis. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Maak kennis met de taken en verantwoordelijkheden van het Crisis Management Team en de verschillende fasen van een crisis. 
 
Crisismanagement
CRISISMANAGEMENT MET CRISISSIMULATIE
Heeft jouw organisatie al wat ervaring met crisismanagement? Met de training Crisismanagement met Crisissimulatie wordt jouw CMT aan de hand van een realistische simulatieoefening geconfronteerd met een calamiteit. Ben jij er klaar voor?
 
Crisiscommunicatie
CRISISCOMMUNICATIE & SOCIAL MEDIA
Tijdens een crisis is snelle, heldere communicatie van belang. Doe je dit niet? Dan loop je de kans de regie te verliezen en wordt de crisis ook een mediacrisis. Na de training Crisiscommunicatie weet je precies wat je wel of juist niet moet doen.
 

BVH.NL

Veiligheidstrainingen.nl is onderdeel van BHV.NL. ​Net als Veiligheidstrainingen.nl richt BHV.NL zich op het vergroten van de veiligheid in Nederlandse bedrijven. Hier komt namelijk heel wat bij kijken. Vanuit wet- en regelgeving worden eisen gesteld aan hoe jouw organisatie met bedrijfsveiligheid en bedrijfshulpverlening omgaat. Daarnaast heb je misschien zelf ambities om de veiligheid in jouw organisatie te vergroten. BHV.NL helpt je daarbij door jouw medewerkers op te leiden voor onder andere bedrijfshulpverlening (BHV)EHBO en andere cursussen die bijdragen aan veilig werken.

Advies & begeleiding

Ons brancheteam Bouw, Industrie & Logistiek is specialist in wat er zoal komt kijken bij het organiseren van veiligheid. Kom je er zelf niet uit en wil je graag advies? Of besteed je het regelen van de bedrijfsveiligheid van jouw organisatie graag uit aan iemand die er verstand van heeft? In overleg is veel mogelijk. Wij passen ons graag aan jouw wensen aan.

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.