Veiligheid in het onderwijs

Veiligheid op school heeft niet alleen te maken met fysieke veiligheid, maar ook met sociale veiligheid. Ongewenst, grensoverschrijdend gedrag van leerlingen én ouders, pesten en zelfs bedreigingen of geweld zijn van grote invloed op de veiligheidsbeleving van zowel leerlingen als docenten. Terwijl het juist op school zo belangrijk is dat iedereen zich thuis en veilig voelt. Gelukkig kun je hier wat aan doen. Dat ben je als onderwijsinstelling zelfs verplicht. Maar hoe pak je dat aan? 
Basisonderwijs
Docenten in het basisonderwijs hebben de taak om jonge leerlingen te onderwijzen. In dat werk krijgen zij soms te maken met ongewenst gedrag (van ouders). Om een veilige leeromgeving te behouden, is het belangrijk dat docenten weten hoe ze effectief kunnen omgaan met deze uitdagingen. Lees meer:
Voorgezet onderwijs
Leerlingen die schelden, intimideren of zelfs fysiek geweld gebruiken tegen hun leraar is een groeiend probleem. Ruim een kwart van de middelbare schooldocenten heeft in het afgelopen jaar te maken gehad ongewenst gedrag van leerlingen. Lees meer:
 
Vervolgonderwijs
In het vervolgonderwijs krijg je maken met allerlei verschillenden studenten. Als docent kun je weten dat jongeren hun grenzen opzoeken, en ook een vervelende thuissituatie of grote prestatiedruk kunnen bijdragen aan ongewenst gedrag. Er zijn verschillende manieren om hier op een respectvolle manier mee om te gaan. Lees meer:
 

Sociale veiligheid

Helaas komt grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs regelmatig voor. Denk aan agressie, intimidatie of bedreiging. Hoe kun je daar als docent het beste mee omgaan?
 

Fysieke veiligheid

In het onderwijs heb je te maken met grote groepen leerlingen. Dat brengt een hoop risico’s met zich mee als het gaat om bedrijfsveiligheid. Zo kan ontruimen bijvoorbeeld een enorme uitdaging zijn. 

Maatwerk

Wil je volledig risicogericht trainen? Dat kan door modulair te trainen. Dan stellen wij een passend programma samen aan de hand van de risicoanalyse zodat we jouw onderwijsinstelling zo veilig mogelijk kunnen maken.

 

de Veiligheidsambitie van jouw organisatie

JOUW WENSEN + ONZE KENNIS = JOUW VEILIGHEIDSPROGRAMMA OP MAAT


Als teammanager of leidinggevende faciliteer je veilig werken. Ben jij je bewust van de risico’s binnen jouw organisatie of team? En is de continuïteit van jouw organisatie wel gewaarborgd? Bij BHV.NL geloven we dat veilige organisaties goed geoefende organisaties zijn. Organisaties die weten waar risico’s liggen zorgen voor preventieve maatregelen. Daarom is het essentieel dat er wordt geoefend met realistische scenario’s en getraind op de risico’s kenmerkend voor jouw organisatie.
 
Naast onze basisopleidingen voor de inrichting van jullie bedrijfsnoodorganisatie hebben we verschillende unieke bouwstenen. Hiermee kan je opleidingen uitbreiden of een programma op maat samenstellen. Zo bepaal jij zelf op welke risico’s jij de nadruk legt. Dit leggen wij vast in het veiligheidsambitieplan, jouw stappenplan om te werken aan de veiligheid in jouw organisatie!

 

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.