BHV.NL lanceert BHVcontinu, een innovatie die leren makkelijker maakt
Herhaling is kracht. BHV.NL lanceert daarom BHVcontinu, een online platform dat ervoor zorgt dat het kennisniveau van de BHV’ers altijd up to date is, zonder dat daar veel tijd en energie in gaat zitten. BHVcontinu is daarmee hét alternatief voor langdurige e-learningmodules of dikke studieboeken.
Je BHV kennis op peil houden, dat doe je met BHVcontinu. Een webapplicatie die zorgt voor een betere aansluiting tussen de theorie en de praktijkdag. De theorie wordt aangeboden in blokjes van 5 minuten en continu herhaald. En je krijgt een seintje wanneer er weer nieuwe vragen voor je klaarstaan. Hierdoor kun je op elk moment je kennis opfrissen zonder dat daar veel tijd en energie in gaat zitten. Met BHVcontinu speel je duels onderling, houd je individuele scores bij en blijf je altijd en overal op de hoogte van de voor jou geschikte theorie. Hierdoor is er tijdens de trainingen meer aandacht voor het aanleren van de vaardigheden en het op de juiste manier handelen.
De kracht van herhaling
Lieke van Dooren, productontwikkelaar bij BHV.NL: “We kregen vaak te horen dat de e-learning veel tijd in beslag neemt. Tijd die onze klanten niet hebben. Daarnaast vinden veel van onze klanten één keer per jaar een herhalingscursus doen niet voldoende.” Volgens Lieke biedt BHVcontinu dan de oplossing. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen het meest leren door iets vaak te herhalen. Met BHVcontinu gaat zowel de kwaliteit van de trainingen als het kennisniveau van de cursisten omhoog.
Foute antwoorden vormen input voor praktijkdag
BHVcontinu maakt ook maatwerk mogelijk. Naast de gebruikelijke vragen over brand, alarmering, ontruiming en levensreddend handelen, kunnen er vragen worden toegevoegd, toegespitst op de procedures en locaties van een organisatie. Bij iedere vraag, goed of fout, krijg je toelichting. Vragen waar cursisten problemen mee hebben, worden net zo lang herhaald totdat de kennis up to date is. De fout beantwoorde vragen worden meegenomen in de praktijkdag. Zo wordt aan de onderwerpen waar mensen aantoonbaar moeite mee hebben, extra aandacht besteed.
Lees meer
-
Steeds meer medewerkers last van ongewenste aandacht1 op de 5 vrouwelijke medewerkers van 15 tot 25 jaar krijgt op de werkvloer te maken met ongewenste seksuele aandacht. Dat blijkt uit onderzoek van CBS en TNO. De enquête is afgenomen in het laatste kwartaal van 2021 bij 50.000 medewerkers van 15 tot 75 jaar. Daarbij is het opvallend dat dit ongewenste gedrag het vaakst van externe personen komt, zoals klanten, patiënten, leerlingen en passagiers. Beroepsgroepen met veel persoonlijk contact zijn extra kwetsbaar. Denk aan verpleegkundigen, verzorgenden, kassamedewerkers en horecapersoneel. Hoeveel van deze onjuist bejegende vrouwen werken bij jouw organisatie, denk je? En nog belangrijker: hoe kun je deze groep helpen dit ongewenste gedrag te voorkomen of om te buigen?
-
Nieuw! Individueel te volgen training voor omgaan met ongewenst gedrag en agressieEen winkelverkoper die wordt bedreigd. Een receptioniste die een schreeuwpartij over zich heen krijgt. Een leraar die agressieve leerlingen in zijn klas heeft. Of een woedende inwoner aan de balie bij de gemeente. Het is aan de orde van de dag.
-
-
-
TROTS OP SAMENWERKING MET EKOPLAZADe afgelopen jaren is Ekoplaza uitgegroeid van een biologische buurtwinkel in Amsterdam tot de grootste keten van biologische supermarkten in de Benelux. Met deze enorme uitbreiding groeide ook de aandacht voor bedrijfsveiligheid, want op dat vlak zijn er nog best wat risico’s! BHV.NL helpt Ekoplaza dit soort zaken te voorkomen en, mocht er dan toch iets gebeuren, er zo goed mogelijk mee om te gaan.
-
-
-
-