Een veilig 2021

donderdag 7 januari 2021
Ook in 2021 wil je jouw collega's én bezoekers een veilige(re) omgeving bieden. In 2020 is immers voor iedereen duidelijk geworden hoe belangrijk veiligheid is. Ga jij dit jaar weer met de veiligheid van jouw organisatie aan de slag? De eerste stap is je bewust te zijn van de risico’s van jouw organisatie en de uitdagingen die je als BHV’er tegen komt. Daarom helpen we je graag op weg!
Als organisatie ben je verplicht je voor te bereiden op ongevallen en calamiteiten. Om de risico's van jouw organisatie goed in beeld te krijgen stel je een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) op. Het is belangrijk dat deze RI&E een dynamisch document wordt en blijft. Denk dus ook aan het toevoegen van nieuwe risico's aan je RI&E, zoals het coronavirus dat voorlopig nog een onderdeel van ons leven en dus ook een onderdeel van ons werk zal blijven!

In de RI&E wordt duidelijk welke rollen en taken er binnen de bedrijfsnoodorganisatie van jouw organisatie noodzakelijk zijn, maar weet jij eigenlijk welke rollen en taken er allemaal zijn? En wie waarvoor verantwoordelijk is?

>> Ontdek alle rollen en taken
>> Test je kennis!

Modulair trainen

Als je de risico’s van jouw organisatie goed in kaart hebt, is het vervolgens belangrijk dat jouw BHV’ers hiernaar kunnen handelen. Wij helpen je hier graag bij. Daarom introduceren wij onze nieuwste innovatie: modulair trainen! Een betaalbare cursus op maat voor jouw organisatie. Door modulair te trainen wordt alleen de lesstof behandeld die voor jouw organisatie relevant is. Zo is de stof beter behapbaar en sluit de training beter aan op de werkpraktijk van de cursist.

Bovendien kun je de training op deze manier makkelijk uitbreiden met een ontruimingsoefening, LOTUS of de inzet van ons mobiel trainingscentrum (eventueel zelfs als escaperoom). Zo zorg je voor een actief en betrokken BHV-team! Meer weten over modulair trainen? Lees meer op BHV.NL.

Blijven innoveren

Wij zijn continu in beweging om jouw organisatie op een vernieuwende manier aantrekkelijke veiligheidsoplossingen te kunnen blijven bieden. Oplossingen die aansluiten bij de hedendaagse trends, wensen en behoeften. Daarom zetten wij ook in 2021 weer vol in op innovatie. Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van bedrijfshulpverlening en bedrijfsveiligheid? Of van onze innovaties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dan ontvang je maximaal 6 keer per jaar alle nieuwtjes direct in jouw mailbox!

Lees meer

  • NEA 2023: dit zijn de cijfers van ongewenst gedrag op de werkvloer
    NEA 2023: dit zijn de cijfers van ongewenst gedrag op de werkvloer
    Kwetsende scheldpartijen, agressie, bedreiging, intimidatie, discriminatie en ongewenst gedrag: dit zijn allemaal vormen van grensoverschrijdend gedrag. Helaas komt dit nog steeds voor, ook op de werkvloer. Het CBS en TNO voerden in 2023 wederom, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de ‘Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) uit. Het rapport publiceerden ze in 2024. De cijfers? Die liegen er niet om. Daarom is het goed om als organisatie te weten wat je kunt, of misschien zelfs móet, doen om je medewerkers te beschermen.
  • Laat je inspireren en zet veiligheid op nr. 1 in 2024
    Laat je inspireren en zet veiligheid op nr. 1 in 2024
    Wil jouw organisatie in 2024 aan de slag met bedrijfsveiligheid, maar kunnen jullie wel wat inspiratie gebruiken? We delen graag de succesvolle veiligheidsinitiatieven van andere bedrijven met je, zodat jouw organisatie vol goede ideeën dit nieuwe jaar tegemoet kan. Zoals het organiseren van een BHV-dag, het organiseren van activiteiten tijdens de Week van de Veiligheid, het versterken van de bedrijfsnoodorganisatie en effectieve methoden om ongewenst gedrag aan te pakken.
  • Het verminderen van seksueel grensoverschrijdend gedrag
    Het verminderen van seksueel grensoverschrijdend gedrag
    In maart 2023 heeft I&O Research een rapport gepubliceerd over seksueel grensoverschrijdend gedrag in Nederland. Het onderzoek bracht bevindingen aan het licht over hoe Nederlanders denken over, associëren met, en reageren op dit actuele maatschappelijke probleem. Wil je weten hoe je seksueel grensoverschrijdend gedrag kan voorkomen, en meer weten over hoe je het beste kan handelen als het tóch voorkomt? Bekijk dan de cursus Omgaan met seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag.
  • BHV opfrisweken bij BHV.NL
    BHV opfrisweken bij BHV.NL
    BHV.NL doopt de zomermaanden om tot BHV opfrisweken. Heel juli en augustus staan in het teken van het opfrissen van kennis en vaardigheden. 
  • Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven
    Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven
  • BHV helpt je de balans op te maken
    BHV.NL helpt je de balans op te maken: hoe veilig is jouw organisatie?
    Hoe veilig is jouw organisatie?
  • Nederlandse overheid komt met actieplan tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld
    Nationaal actieplan seksueel ongewenst gedrag in aantocht
    Wat kun (en moet) jij doen als werkgever?
  • BHV opfrisweken 2023 - BHV.NL
    BHV opfrisweken 2023 - BHV.NL
    Bij BHV.NL staat de zomer weer in het teken het opfrissen van kennis en vaardigheden. Want jaarlijks je kennis opfrissen kan van levensbelang zijn.
  • Steeds meer medewerkers last van ongewenste aandacht
    Steeds meer medewerkers last van ongewenste aandacht
    1 op de 5 vrouwelijke medewerkers van 15 tot 25 jaar krijgt op de werkvloer te maken met ongewenste seksuele aandacht. Dat blijkt uit onderzoek van CBS en TNO. De enquête is afgenomen in het laatste kwartaal van 2021 bij 50.000 medewerkers van 15 tot 75 jaar. Daarbij is het opvallend dat dit ongewenste gedrag het vaakst van externe personen komt, zoals klanten, patiënten, leerlingen en passagiers. Beroepsgroepen met veel persoonlijk contact zijn extra kwetsbaar. Denk aan verpleegkundigen, verzorgenden, kassamedewerkers en horecapersoneel. Hoeveel van deze onjuist bejegende vrouwen werken bij jouw organisatie, denk je? En nog belangrijker: hoe kun je deze groep helpen dit ongewenste gedrag te voorkomen of om te buigen? 

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.