BHV.NL helpt je de balans op te maken: hoe veilig is jouw organisatie?

woensdag 12 oktober 2022
2022 is nog niet eens ten einde, maar heeft nu al nieuw licht geworpen op veiligheid. Zo heeft het vele nieuws rondom ongewenst gedrag op de werkvloer ertoe geleid dat er een actieplan vanuit de overheid komt. Het kabinet is momenteel bezig met het Nationaal Actieplan tegen seksueel overschrijdend gedrag en geweld dat dit najaar zal worden gepresenteerd. Daarnaast bleven we na corona deels thuiswerken, waardoor werkgevers moeten inspelen op nieuwe uitdagingen zoals het op orde houden van de bedrijfsnoodorganisatie en het zorgen voor een veilige thuiswerkomgeving. Heb jij het goed geregeld in de organisatie?
BHV.NL helpt je de balans op te maken met de pagina ‘Maak de balans op’. Is er verloop in personeel geweest of een wijziging in wet- en regelgeving die op jouw organisatie van toepassing is? Is het bedrijfspand verbouwd of zijn er andere veranderingen geweest? Die kunnen allemaal van invloed zijn op de veiligheid. Neem het veiligheidsbeleid van jouw organisatie weer eens goed onder de loep.

Doe de gratis veiligheidscheck

Op de BHV.NL balanspagina vind je een gratis veiligheidscheck 2022. Daarin zijn ook de actuele thema’s ongewenst gedrag én hybride werken meegenomen. Deze check geeft direct inzicht in de verschillende verplichtingen op veiligheidsgebied en laat zien hoe het ervoor staat in jouw organisatie. Daarnaast vind je op de pagina allerlei artikelen die jouw organisatie in verschillende stappen verder helpen: met het opmaken van de balans, de basis op orde krijgen en het nemen van de volgende stap in veiligheid. Of je nu al alles op orde hebt of net begint, er zijn altijd kansen om de veiligheid van jouw organisatie te optimaliseren.

Lees meer

  • Laat je inspireren en zet veiligheid op nr. 1 in 2024
    Laat je inspireren en zet veiligheid op nr. 1 in 2024
    Wil jouw organisatie in 2024 aan de slag met bedrijfsveiligheid, maar kunnen jullie wel wat inspiratie gebruiken? We delen graag de succesvolle veiligheidsinitiatieven van andere bedrijven met je, zodat jouw organisatie vol goede ideeën dit nieuwe jaar tegemoet kan. Zoals het organiseren van een BHV-dag, het organiseren van activiteiten tijdens de Week van de Veiligheid, het versterken van de bedrijfsnoodorganisatie en effectieve methoden om ongewenst gedrag aan te pakken.
  • Het verminderen van seksueel grensoverschrijdend gedrag
    Het verminderen van seksueel grensoverschrijdend gedrag
    In maart 2023 heeft I&O Research een rapport gepubliceerd over seksueel grensoverschrijdend gedrag in Nederland. Het onderzoek bracht bevindingen aan het licht over hoe Nederlanders denken over, associëren met, en reageren op dit actuele maatschappelijke probleem. Wil je weten hoe je seksueel grensoverschrijdend gedrag kan voorkomen, en meer weten over hoe je het beste kan handelen als het tóch voorkomt? Bekijk dan de cursus Omgaan met seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag.
  • BHV opfrisweken bij BHV.NL
    BHV opfrisweken bij BHV.NL
    BHV.NL doopt de zomermaanden om tot BHV opfrisweken. Heel juli en augustus staan in het teken van het opfrissen van kennis en vaardigheden. 
  • Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven
    Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven
  • Nederlandse overheid komt met actieplan tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld
    Nationaal actieplan seksueel ongewenst gedrag in aantocht
    Wat kun (en moet) jij doen als werkgever?
  • BHV opfrisweken 2023 - BHV.NL
    BHV opfrisweken 2023 - BHV.NL
    Bij BHV.NL staat de zomer weer in het teken het opfrissen van kennis en vaardigheden. Want jaarlijks je kennis opfrissen kan van levensbelang zijn.
  • Steeds meer medewerkers last van ongewenste aandacht
    Steeds meer medewerkers last van ongewenste aandacht
    1 op de 5 vrouwelijke medewerkers van 15 tot 25 jaar krijgt op de werkvloer te maken met ongewenste seksuele aandacht. Dat blijkt uit onderzoek van CBS en TNO. De enquête is afgenomen in het laatste kwartaal van 2021 bij 50.000 medewerkers van 15 tot 75 jaar. Daarbij is het opvallend dat dit ongewenste gedrag het vaakst van externe personen komt, zoals klanten, patiënten, leerlingen en passagiers. Beroepsgroepen met veel persoonlijk contact zijn extra kwetsbaar. Denk aan verpleegkundigen, verzorgenden, kassamedewerkers en horecapersoneel. Hoeveel van deze onjuist bejegende vrouwen werken bij jouw organisatie, denk je? En nog belangrijker: hoe kun je deze groep helpen dit ongewenste gedrag te voorkomen of om te buigen? 
  • Nieuw! Individueel te volgen training voor omgaan met ongewenst gedrag en agressie
    Nieuw! Individueel te volgen training voor omgaan met ongewenst gedrag en agressie
    Een winkelverkoper die wordt bedreigd. Een receptioniste die een schreeuwpartij over zich heen krijgt. Een leraar die agressieve leerlingen in zijn klas heeft. Of een woedende inwoner aan de balie bij de gemeente. Het is aan de orde van de dag. 
  • Een veilig 2021
    Een veilig 2021
    Ook in 2021 wil je jouw collega's én bezoekers een veilige(re) omgeving bieden. Wij helpen je graag op weg!

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.