Ben je oké?

Ongewenst seksueel gedrag komt nog te vaak voor. In Nederland krijgt ruim de helft van de vrouwen en een op de vijf mannen te maken met seksuele handelingen tegen hun wil. En dat gebeurt ook tijdens concerten, op festivals en in het nachtleven waar flirten een grote rol speelt, en grenzen vervagen.
 
Rutgers heeft in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), Celebrate Safe en de initiatiefnemers van NO THANKS! daarom de handen ineengeslagen om het probleem van ongewenst seksueel gedrag aan te pakken met de campagne “Ben je oké?”.

De publiekscampagne Ben je oké? heeft een positieve insteek. Uitgaan, feesten en concerten bezoeken is iets leuks en het vindt plaats op plekken waar je je nergens zorgen over hoeft te maken, zodat je je even helemaal kunt laten gaan. Gewoon zoals het hoort te zijn, en zoals het meestal ook is. De campagne roept iedereen die daar aan bij kan dragen op er samen voor te zorgen dat dit zo blijft.

Voor flirten staan immers geen vaste regels en de grenzen liggen voor iedereen anders. Reden te meer om ongewenst gedrag bespreekbaar te maken. Want het is belangrijk om je grenzen aan te geven. Dus stel de vraag: Ben je oké?

Als poppodia, festival of horecagelegenheid is het extra belangrijk om voor een veilige en ontspannen sfeer te zorgen. Mensen kiezen ervoor om hun kostbare vrije tijd bij jou te besteden. Reden te meer om ervoor te zorgen dat collega’s en medewerkers goed zijn voorbereid op voorvallen van grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie en dat zij weten hoe ze het beste kunnen handelen en hoe ze de gastvrijheid kunnen behouden.
Zaterdag 6 oktober 2018 zijn Rutgers, de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), Celebrate Safe en de initiatiefnemers van NO THANKS! gestart met de campagne “Ben je oké?”.

Grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie

Met de cursus “Grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie” ben je als podium, club, horecagelegenheid of festival optimaal voorbereid om te signaleren, schakelen of in te grijpen als bezoekers zich seksueel geïntimideerd voelen, er grensoverschrijdend gedrag plaats vindt of er een andere vorm van onenigheid is.

Deze cursus helpt je om de gastvrijheid voor alle bezoekers te behouden en leert jouw medewerkers om op een veilige en respectvolle manier met mensen om te gaan die afwijkend gedrag vertonen.

Leer ongewenst en grensoverschrijdend gedrag tijdig signaleren, maak ongewenst gedrag bespreekbaar en leer hier op een positieve ongedwongen en gemakkelijke manier mee om te gaan. Door sturing te geven in de gespreksvoering en adequaat te handelen kun je daarmee voorkomen dat een situatie uit de hand loopt. 

Zo zorgen we er samen voor dat iedereen een gezellige, leuke en ongedwongen tijd heeft.

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.