Is jouw veiligheidsbeleid actueel?
dinsdag 17 augustus 2021
Het afgelopen anderhalf jaar is meer dan eens duidelijk geworden hoe belangrijk het is om flexibel te zijn. Ook als het gaat om veiligheid. Zo zijn we erachter gekomen dat belangrijk is om op een juiste wijze om te kunnen gaan met mensen die ongepast en ongewenst gedrag vertonen of de huisregels niet naleven. En dat het best lastig kan zijn de bezetting van je BHV-organisatie op orde te houden. Hoewel we inmiddels terug gaan naar “normaal”, zijn er ook veranderingen die blijvend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het hybride werken. Het is niet voor niets dat de inspectie SZW, in opdracht van de overheid, hard werkt aan de nieuwe Arbovisie 2040.
Maak de balans op
Tijd dus om jouw veiligheidsbeleid eens goed onder de loep te nemen. Hoe? Door het huidige beleid te evalueren en de balans op te maken. Alle veranderingen, groot of klein, hebben namelijk effect op de veiligheid van jouw organisatie. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een aanbouw of verbouwing van je bedrijfslocatie, verloop in je personeel, nieuwe regel- en wetgeving of een verandering in je directe omgeving.
>> Ontdek hoe je de balans op maakt
>> Ontdek hoe je de balans op maakt
De veiligheidschecklist
Om je vast een beetje op weg te helpen hebben wij de BHV veiligheidscheck ontwikkeld. Met deze checklist krijg je direct inzicht in de verschillende verplichtingen waar jouw organisatie aan moet voldoen. Heb jij volgens onze veiligheidschecklist aan alle verplichtingen voldaan? Goed bezig! Zo niet, je bent zeker niet de enige. Wij merken dat het voor veel organisaties een groot vraagstuk is wat voor hen precies verplicht is. Of je nu al alles op orde hebt of net begint, er zijn altijd kansen om de veiligheid van jouw organisatie te optimaliseren. Want BHV, dat wil je toch geregeld hebben?
Hoe staat het met jouw gestelde doelen en waar ga je je volgend jaar op richten?
Hoe staat het met jouw gestelde doelen en waar ga je je volgend jaar op richten?
Sparren over jouw veiligheidsbeleid?
Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het opstellen, evalueren of aanpassen van je veiligheidsbeleid? Of heb je vragen over de Arbovisie 2040? Neem dan contact met ons op, wij helpen graag.
>> Wat zijn jouw veiligheidsambities en waar ga jij in 2022 op inzetten?
>> Wat zijn jouw veiligheidsambities en waar ga jij in 2022 op inzetten?
Lees meer
-
Steeds meer medewerkers last van ongewenste aandacht1 op de 5 vrouwelijke medewerkers van 15 tot 25 jaar krijgt op de werkvloer te maken met ongewenste seksuele aandacht. Dat blijkt uit onderzoek van CBS en TNO. De enquête is afgenomen in het laatste kwartaal van 2021 bij 50.000 medewerkers van 15 tot 75 jaar. Daarbij is het opvallend dat dit ongewenste gedrag het vaakst van externe personen komt, zoals klanten, patiënten, leerlingen en passagiers. Beroepsgroepen met veel persoonlijk contact zijn extra kwetsbaar. Denk aan verpleegkundigen, verzorgenden, kassamedewerkers en horecapersoneel. Hoeveel van deze onjuist bejegende vrouwen werken bij jouw organisatie, denk je? En nog belangrijker: hoe kun je deze groep helpen dit ongewenste gedrag te voorkomen of om te buigen?
-
Nieuw! Individueel te volgen training voor omgaan met ongewenst gedrag en agressieEen winkelverkoper die wordt bedreigd. Een receptioniste die een schreeuwpartij over zich heen krijgt. Een leraar die agressieve leerlingen in zijn klas heeft. Of een woedende inwoner aan de balie bij de gemeente. Het is aan de orde van de dag.
-
-
-
TROTS OP SAMENWERKING MET EKOPLAZADe afgelopen jaren is Ekoplaza uitgegroeid van een biologische buurtwinkel in Amsterdam tot de grootste keten van biologische supermarkten in de Benelux. Met deze enorme uitbreiding groeide ook de aandacht voor bedrijfsveiligheid, want op dat vlak zijn er nog best wat risico’s! BHV.NL helpt Ekoplaza dit soort zaken te voorkomen en, mocht er dan toch iets gebeuren, er zo goed mogelijk mee om te gaan.
-
-
-
-