Is jouw veiligheidsbeleid actueel?

dinsdag 17 augustus 2021
Het afgelopen anderhalf jaar is meer dan eens duidelijk geworden hoe belangrijk het is om flexibel te zijn. Ook als het gaat om veiligheid. Zo zijn we erachter gekomen dat belangrijk is om op een juiste wijze om te kunnen gaan met mensen die ongepast en ongewenst gedrag vertonen of de huisregels niet naleven. En dat het best lastig kan zijn de bezetting van je BHV-organisatie op orde te houden. Hoewel we inmiddels terug gaan naar “normaal”, zijn er ook veranderingen die blijvend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het hybride werken. Het is niet voor niets dat de inspectie SZW, in opdracht van de overheid, hard werkt aan de nieuwe Arbovisie 2040.

Maak de balans op

Tijd dus om jouw veiligheidsbeleid eens goed onder de loep te nemen. Hoe? Door het huidige beleid te evalueren en de balans op te maken. Alle veranderingen, groot of klein, hebben namelijk effect op de veiligheid van jouw organisatie. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een aanbouw of verbouwing van je bedrijfslocatie, verloop in je personeel, nieuwe regel- en wetgeving of een verandering in je directe omgeving.
 
>> Ontdek hoe je de balans op maakt

De veiligheidschecklist

Om je vast een beetje op weg te helpen hebben wij de BHV veiligheidscheck ontwikkeld. Met deze checklist krijg je direct inzicht in de verschillende verplichtingen waar jouw organisatie aan moet voldoen. Heb jij volgens onze veiligheidschecklist aan alle verplichtingen voldaan? Goed bezig! Zo niet, je bent zeker niet de enige. Wij merken dat het voor veel organisaties een groot vraagstuk is wat voor hen precies verplicht is. Of je nu al alles op orde hebt of net begint, er zijn altijd kansen om de veiligheid van jouw organisatie te optimaliseren. Want BHV, dat wil je toch geregeld hebben?

Hoe staat het met jouw gestelde doelen en waar ga je je volgend jaar op richten?

Sparren over jouw veiligheidsbeleid?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het opstellen, evalueren of aanpassen van je veiligheidsbeleid? Of heb je vragen over de Arbovisie 2040? Neem dan contact met ons op, wij helpen graag.

>>  Wat zijn jouw veiligheidsambities en waar ga jij in 2022 op inzetten?

Lees meer

  • Laat je inspireren en zet veiligheid op nr. 1 in 2024
    Laat je inspireren en zet veiligheid op nr. 1 in 2024
    Wil jouw organisatie in 2024 aan de slag met bedrijfsveiligheid, maar kunnen jullie wel wat inspiratie gebruiken? We delen graag de succesvolle veiligheidsinitiatieven van andere bedrijven met je, zodat jouw organisatie vol goede ideeën dit nieuwe jaar tegemoet kan. Zoals het organiseren van een BHV-dag, het organiseren van activiteiten tijdens de Week van de Veiligheid, het versterken van de bedrijfsnoodorganisatie en effectieve methoden om ongewenst gedrag aan te pakken.
  • Het verminderen van seksueel grensoverschrijdend gedrag
    Het verminderen van seksueel grensoverschrijdend gedrag
    In maart 2023 heeft I&O Research een rapport gepubliceerd over seksueel grensoverschrijdend gedrag in Nederland. Het onderzoek bracht bevindingen aan het licht over hoe Nederlanders denken over, associëren met, en reageren op dit actuele maatschappelijke probleem. Wil je weten hoe je seksueel grensoverschrijdend gedrag kan voorkomen, en meer weten over hoe je het beste kan handelen als het tóch voorkomt? Bekijk dan de cursus Omgaan met seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag.
  • BHV opfrisweken bij BHV.NL
    BHV opfrisweken bij BHV.NL
    BHV.NL doopt de zomermaanden om tot BHV opfrisweken. Heel juli en augustus staan in het teken van het opfrissen van kennis en vaardigheden. 
  • Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven
    Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven
  • BHV helpt je de balans op te maken
    BHV.NL helpt je de balans op te maken: hoe veilig is jouw organisatie?
    Hoe veilig is jouw organisatie?
  • Nederlandse overheid komt met actieplan tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld
    Nationaal actieplan seksueel ongewenst gedrag in aantocht
    Wat kun (en moet) jij doen als werkgever?
  • BHV opfrisweken 2023 - BHV.NL
    BHV opfrisweken 2023 - BHV.NL
    Bij BHV.NL staat de zomer weer in het teken het opfrissen van kennis en vaardigheden. Want jaarlijks je kennis opfrissen kan van levensbelang zijn.
  • Steeds meer medewerkers last van ongewenste aandacht
    Steeds meer medewerkers last van ongewenste aandacht
    1 op de 5 vrouwelijke medewerkers van 15 tot 25 jaar krijgt op de werkvloer te maken met ongewenste seksuele aandacht. Dat blijkt uit onderzoek van CBS en TNO. De enquête is afgenomen in het laatste kwartaal van 2021 bij 50.000 medewerkers van 15 tot 75 jaar. Daarbij is het opvallend dat dit ongewenste gedrag het vaakst van externe personen komt, zoals klanten, patiënten, leerlingen en passagiers. Beroepsgroepen met veel persoonlijk contact zijn extra kwetsbaar. Denk aan verpleegkundigen, verzorgenden, kassamedewerkers en horecapersoneel. Hoeveel van deze onjuist bejegende vrouwen werken bij jouw organisatie, denk je? En nog belangrijker: hoe kun je deze groep helpen dit ongewenste gedrag te voorkomen of om te buigen? 
  • Nieuw! Individueel te volgen training voor omgaan met ongewenst gedrag en agressie
    Nieuw! Individueel te volgen training voor omgaan met ongewenst gedrag en agressie
    Een winkelverkoper die wordt bedreigd. Een receptioniste die een schreeuwpartij over zich heen krijgt. Een leraar die agressieve leerlingen in zijn klas heeft. Of een woedende inwoner aan de balie bij de gemeente. Het is aan de orde van de dag. 

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.