Weerbaarheidstraining: wat is het en hoe kan het je helpen?

Een weerbaarheidstraining of weerbaarheidscursus kan je helpen om lastige situaties het hoofd te bieden. We bespreken hier met name mentale weerbaarheid. Tijdens je werk en ook in privésituaties kun je best wel eens te maken krijgen met lastige situaties. Natuurlijk wil je je werk zo goed mogelijk uitvoeren en klanten, collega’s, bezoekers of patiënten zo goed mogelijk van dienst zijn. Desondanks zullen er altijd momenten ontstaan (zowel verbaal als non-verbaal) die niet even makkelijk zijn om te managen. De weerbaarheidstraining van veiligheidstrainingen.nl is geschikt voor volwassenen en jong volwassenen. Cursussen voor kinderen worden niet aangeboden. 

Wat is een weerbaarheidstraining?

Een weerbaarheidstraining voor volwassenen is een training voor speciaal voor mensen die extra handvatten kunnen gebruiken om grenzen aan te geven en op de juiste manier hulp te vragen. De betekenis van een weerbaarheidstraining ligt dan ook met name in het verder ontwikkelen van jezelf als individu, zodat je een lastige situatie beter het hoofd kan bieden en er minder snel door van slag raakt. Een training weerbaarheid voor volwassenen kan helpen om jezelf weerbaarder te maken in moeilijke situaties, zodat je beter met deze situaties om kunt gaan en steviger in je schoenen staat.

Weerbaarheidstraining voor volwassenen & jongvolwassenen

Een cursus weerbaarheid is er voor zowel volwassenen als jongvolwassenen. De weerbaarheidstraining volwassenen helpt je bijvoorbeeld bij omgaan met agressie en ander ongewenst gedrag. Volg de weerbaarheidstraining volwassenen online of fysiek en leer grenzen te stellen en wordt weerbaarder op de werkvloer. Ook voor jongeren en jongvolwassenen is het mogelijk om de training weerbaarheid te volgen. Een cursus weerbaarheid is daarbij net zo normaal voor mannen als voor vrouwen. Ontwikkel je vaardigheden en sta jezelf toe om de handvatten van een weerbaarheidscursus voor volwassenen te omarmen.

Geschikt voor iedere branche

In alle branches kun je te maken krijgen met vervelende situaties. Het maakt daarbij niet uit of je werkt in de zorg, retail, onderwijs, horeca of in de bouw. Ook bij de zakelijke dienstverlening kunnen lastige situaties zich voordoen. Volg bijvoorbeeld een weerbaarheidstraining zorg of een training mentale weerbaarheid politie. Voor alle branches heeft Veiligheidstrainingen.nl branchespecifieke oplossingen. In welke sector je ook werkt, een goede cursus weerbaarheid helpt je om beter om te kunnen gaan met lastige situaties. 

Cursus weerbaarheid bij Veiligheidstrainingen.nl

Wil jij sterker in je schoenen staan? Volg dan de weerbaarheidstraining bij Veiligheidstrainingen.nl. Met behulp van theorie en oefeningen kunnen we je helpen om beter om te gaan met vervelende en onverwachte situaties. Vraag een vrijblijvende offerte aan of boek een weerbaarheidscursus.

Lees meer

  • De meerwaarde van oefenen een trainingsacteur tijdens een cursus
    De meerwaarde van oefenen met een trainingsacteur tijdens een cursus
    In veel beroepen krijgen mensen te maken met (seksueel)grensoverschrijdend gedrag, ongewenst gedrag of agressie. Van zorgprofessionals en receptionisten tot klantenservicemedewerkers of onderwijzers. Het volgen van een training kan helpen om te leren hiermee om te gaan. De impact van zo’n training is nog groter met de inzet van een professionele trainingsacteur. Maar waarom is dat nou zo waardevol? Wij leggen het je uit!
  • 25 voorbeelden van een crisis
    25 voorbeelden van een crisis
    Een crisis is een ernstige verstoring van de bedrijfscontinuïteit, die vaak onverwachts optreedt. De crisis kan het vermogen van een organisatie om normaal te functioneren, ernstig in gevaar brengen. Deze verstoringen kunnen voorkomen bij zowel kleine als grote organisaties, en kunnen uiteenlopen van financiële tegenslagen en cyberaanvallen tot natuurrampen en PR-schandalen. Elke sector wordt geconfronteerd met verschillende soorten uitdagingen en risico’s. Het vermogen van een bedrijf om adequaat te reageren op een crisis kan het verschil maken en de impact van een crisis beperken.
  • De integriteitsdriehoek: Een hulpmiddel tegen ongewenst gedrag
    De integriteitsdriehoek: Een hulpmiddel tegen ongewenst gedrag
    Ongewenst gedrag, zoals agressie, seksuele intimidatie, discriminatie en pesten, is een uitdaging waar veel organisaties mee te maken hebben. Een van de manieren om dit gedrag te begrijpen en aan te pakken, is door gebruik te maken van de "integriteitsdriehoek". Dit model biedt handvatten om ongewenst gedrag te verminderen en te beheersen. In dit artikel bespreken we hoe de integriteitsdriehoek kan worden ingezet om ongewenst gedrag op de werkvloer tegen te gaan.
  • Waarom goed crisismanagement voor elke organisatie essentieel is
    Waarom goed crisismanagement voor elke organisatie essentieel is
    Het is voor zowel grote als kleine organisaties van cruciaal belang om voorbereid te zijn op situaties die de bedrijfscontinuïteit kunnen verstoren. Denk aan natuurrampen, cyberaanvallen, leveringsproblemen of schandalen. Er zijn allerlei verschillende voorbeelden van interne of externe gebeurtenissen die invloed hebben over de bedrijfsvoering.  Zonder een geoefend Crisis Management Team (CMT) kan een organisatie ernstige schade oplopen of zelfs failliet gaan.

     
  • De impact van een crisis op een organisatie: Hier had je misschien nog niet aan gedacht
    De impact van een crisis op een organisatie: Hier had je misschien nog niet aan gedacht
    Elke organisatie, groot of klein, kan onverwachts geconfronteerd worden met een crisis. Of het nu gaat om een natuurramp, een cyberaanval, leveringsproblemen of een reputatieschade, de impact kan enorm zijn en de bedrijfscontinuïteit verstoren. Het begrijpen van deze gevolgen is belangrijk voor directies en managementteams, zodat de juiste maatregelen kunnen nemen. In dit artikelen leggen we uit wat de impact van een crisis kan zijn en waarom het essentieel is om je als organisatie goed voor te bereiden.
     
  • Gebeurtenissen die uit kunnen lopen op een crisis: bereid je voor met crisismanagement
    Gebeurtenissen die uit kunnen lopen op een crisis: bereid je voor met crisismanagement
    Een crisis ontstaat vaak snel en onverwacht. Door risico’s in beeld te hebben en je als organisatie goed voor te bereiden op een mogelijke crisis, kan je organisatie een hoop ellende bespaard blijven. Dat geldt de kleine organisaties misschien nog wel meer dan voor de grote. Maar hoe bereid je de organisatie nu preventief voor op zo’n stressvolle situatie en met welke scenario’s moet je rekening houden? In dit artikel vertellen we je hoe crisismanagement jouw organisatie kan helpen. En geven we je een beeld van de verschillende soorten gebeurtenissen die kunnen uitmonden in een crisis. 
  • Wat is grensoverschrijdend gedrag?
    Wat is grensoverschrijdend gedrag?
    Grensoverschrijdend gedrag is een serieus en belangrijk onderwerp dat invloed heeft op de manier waarop we met elkaar omgaan.
  • Omgaan met agressie: De good-cop-bad-cop-methode
    Omgaan met agressie: De good cop - bad cop-methode
    Agressie op de werkvloer blijft een groot probleem. Ongewenst gedrag komt van collega’s of de baas, maar vaker van buitenaf: zoals klanten, patiënten of leerlingen. Agressie komt het meest voor in de zorg: in 2023 kreeg maar liefst 61,2 procent van de medewerkers er daar mee te maken. Maar agressief gedrag komt in elke sector voor. Volgens het CBS krijgt 1 op de 3 medewerkers er mee te maken. Daarom is het belangrijk om een aanpak te vinden om ongewenste situaties te sussen, of nog beter, te voorkomen. In dit artikel lees je waarom ongewenst gedrag ontstaat, én beschrijven we een handige methode om het aan te pakken: de good cop – bad cop-methode.
  • Freeze, fight en flight in sociaal onveilige situaties
    Freeze, fight en flight in sociaal onveilige situaties
    In veel bedrijven hebben prestaties en productiviteit meer prioriteit dan een sociaal veilige werkplek. En als het al over veiligheid gaat, dan ligt de nadruk vaak op fysiek onveilige situaties. Toch is het creëren van sociale veiligheid net zo belangrijk. 1 op de 5 werknemers voelt zich wel eens onveilig op de werkvloer. Door te leren hoe mensen instinctief kunnen reageren op sociaal onveilige situaties, kun je bepaald gedrag beter verklaren. Dit zijn natuurlijke, menselijke reacties op “gevaar”, en door begrip te tonen voor wat er in iemand omgaat kun je beter reageren. Bijvoorbeeld iemand te hulp schieten die bevriest, of escalatie voorkomen als iemand in de fight -reactie krijgt.

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.