Nieuw! Individueel te volgen training voor omgaan met ongewenst gedrag en agressie

zaterdag 1 januari 2022
Beschikbaar vanaf 1 januari 2022.

Een winkelverkoper die wordt bedreigd. Een receptioniste die een schreeuwpartij over zich heen krijgt. Een leraar die agressieve leerlingen in zijn klas heeft. Of een woedende inwoner aan de balie bij de gemeente. Het is aan de orde van de dag. En niet alleen in deze functies krijg je weleens te maken met agressie of ongewenst gedrag, ook callcentermedewerkers, verplegers, beveiligers en zelfs bedrijfshulpverleners krijgen dit regelmatig voor hun kiezen. De vraag naar trainingen op dit gebied groeit dan ook flink. Tijd voor Veiligheidstrainingen.nl om hieraan gehoor te geven.

Laat je trainen op omgaan met ongewenst gedrag

Om aan de oplopende vraag tegemoet te komen, bieden we vanaf 2022 niet alleen incompany trainingen, maar ook trainingen waaraan een medewerker individueel kan deelnemen. Relevant voor iedereen die in contact staat met bezoekers, klanten of bewoners. Met maar één doel: handvatten krijgen om dit gedrag om te buigen naar een goed gesprek. Welke training past het best bij jou óf bij jouw organisatie? We hebben hier onze 3 nieuwe trainingen over omgaan met ongewenst gedrag op een rij gezet.

Training op locatie - 1 dag

Tijdens deze individueel te volgen cursus omgaan met agressie en ongewenst gedrag leer je professioneel handelen bij ongewenst, ongepast of agressief gedrag. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers en gaat aan de slag met het herkennen van agressie en het ontmoedigen van ongewenst gedrag. Samen met een trainingsacteur worden leersituaties gespeeld in de vorm van een rollenspel om kennis en vaardigheden over te brengen. Na deze dag weet jij precies wat je in zo’n situatie kunt doen. En dat geeft vertrouwen. Benieuwd naar hoe zo’n trainingsdag eruit ziet en hoe deelnemers dit ervaren? Hier vind je een verslag, zodat je een goed beeld krijgt.

Online training - 4 uur

Vind jij het prettiger om thuis een cursus te volgen? Kies dan voor de online training omgaan met agressie en ongewenst gedrag. In een digitale setting is het trainen toch anders, maar zeker niet minder effectief. Ook hier wordt geoefend met een acteur, waarbij observanten elke ronde andere opdrachten meekrijgen. Zo blijf je actief betrokken. Je ontvangt opbouwende en helpende feedback van zowel de trainer als de acteur. Na deze vier trainingsuren ben jij een flinke portie handvatten rijker. 

Ook interessant: uitgebreide groepstraining BHV herhaling speciaal voor BHV'ers

BHV'ers komen vaak in hectische en emotioneel heftige situaties terecht. Daarbij komt ook weleens ongewenst en agressief gedrag voor, zoals schelden en intimideren. Bijvoorbeeld wanneer zij het pand moeten ontruimen en collega's niet willen meewerken of wanneer omstanders heftige emoties tonen tijdens een calamiteit. Wil jij dat jouw BHV'ers hiermee leren omgaan en leren om adequaat en professioneel te reageren, zodat zij hun taken kunnen blijven uitvoeren? Dan is deze groepstraining BHV herhaling training met extra gedragsmodules geschikt.

Agressie op het werk: pak het aan

Agressie op de werkvloer komt vaker voor dan je denkt! Maar liefst 23% van de werknemers heeft weleens te maken gehad met agressief gedrag op het werk. Als werkgever ben je wettelijk verplicht maatregelen te treffen om onveilige situaties te voorkomen. Oók op het vlak van agressief, ongewenst gedrag. De Nederlandse arbeidsinspectie controleert hier op. Maar wat is agressie nou eigenlijk? En welke maatregelen kan je als werkgever nemen? Dat lees je hier

Bron: Factsheet Agressie door derden, TNO en CBS.

Meer weten of advies?

Wil je meer informatie, heb je een vraag of behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee. 

Lees meer

  • NEA 2023: dit zijn de cijfers van ongewenst gedrag op de werkvloer
    NEA 2023: dit zijn de cijfers van ongewenst gedrag op de werkvloer
    Kwetsende scheldpartijen, agressie, bedreiging, intimidatie, discriminatie en ongewenst gedrag: dit zijn allemaal vormen van grensoverschrijdend gedrag. Helaas komt dit nog steeds voor, ook op de werkvloer. Het CBS en TNO voerden in 2023 wederom, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de ‘Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) uit. Het rapport publiceerden ze in 2024. De cijfers? Die liegen er niet om. Daarom is het goed om als organisatie te weten wat je kunt, of misschien zelfs móet, doen om je medewerkers te beschermen.
  • BHV opfrisweken bij BHV.NL
    BHV opfrisweken bij BHV.NL
    BHV.NL doopt de zomermaanden om tot BHV opfrisweken. Heel juli en augustus staan in het teken van het opfrissen van kennis en vaardigheden. 
  • Laat je inspireren en zet veiligheid op nr. 1 in 2024
    Laat je inspireren en zet veiligheid op nr. 1 in 2024
    Wil jouw organisatie in 2024 aan de slag met bedrijfsveiligheid, maar kunnen jullie wel wat inspiratie gebruiken? We delen graag de succesvolle veiligheidsinitiatieven van andere bedrijven met je, zodat jouw organisatie vol goede ideeën dit nieuwe jaar tegemoet kan. Zoals het organiseren van een BHV-dag, het organiseren van activiteiten tijdens de Week van de Veiligheid, het versterken van de bedrijfsnoodorganisatie en effectieve methoden om ongewenst gedrag aan te pakken.
  • Het verminderen van seksueel grensoverschrijdend gedrag
    Het verminderen van seksueel grensoverschrijdend gedrag
    In maart 2023 heeft I&O Research een rapport gepubliceerd over seksueel grensoverschrijdend gedrag in Nederland. Het onderzoek bracht bevindingen aan het licht over hoe Nederlanders denken over, associëren met, en reageren op dit actuele maatschappelijke probleem. Wil je weten hoe je seksueel grensoverschrijdend gedrag kan voorkomen, en meer weten over hoe je het beste kan handelen als het tóch voorkomt? Bekijk dan de cursus Omgaan met seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag.
  • Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven
    Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven
  • BHV helpt je de balans op te maken
    BHV.NL helpt je de balans op te maken: hoe veilig is jouw organisatie?
    Hoe veilig is jouw organisatie?
  • Nederlandse overheid komt met actieplan tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld
    Nationaal actieplan seksueel ongewenst gedrag in aantocht
    Wat kun (en moet) jij doen als werkgever?
  • BHV opfrisweken 2023 - BHV.NL
    BHV opfrisweken 2023 - BHV.NL
    Bij BHV.NL staat de zomer weer in het teken het opfrissen van kennis en vaardigheden. Want jaarlijks je kennis opfrissen kan van levensbelang zijn.
  • Steeds meer medewerkers last van ongewenste aandacht
    Steeds meer medewerkers last van ongewenste aandacht
    1 op de 5 vrouwelijke medewerkers van 15 tot 25 jaar krijgt op de werkvloer te maken met ongewenste seksuele aandacht. Dat blijkt uit onderzoek van CBS en TNO. De enquête is afgenomen in het laatste kwartaal van 2021 bij 50.000 medewerkers van 15 tot 75 jaar. Daarbij is het opvallend dat dit ongewenste gedrag het vaakst van externe personen komt, zoals klanten, patiënten, leerlingen en passagiers. Beroepsgroepen met veel persoonlijk contact zijn extra kwetsbaar. Denk aan verpleegkundigen, verzorgenden, kassamedewerkers en horecapersoneel. Hoeveel van deze onjuist bejegende vrouwen werken bij jouw organisatie, denk je? En nog belangrijker: hoe kun je deze groep helpen dit ongewenste gedrag te voorkomen of om te buigen? 

info@veiligheidstrainingen.nl

024 373 0977
Bel ons terug
.